Vrei o rata mai mica la credit?

 
 
 

 

APLICA ONLINE!

 

 

 

 

Daca rata a devenit prea apasatoare, ar trebui sa te gandesti sa rezolvi cumva situatia

In cazul in care veniturile nu-ti mai permit sa duci rata actuala la creditele pe care le ai in derulare, poti incerca o diminuare a ei.

Exista metode prin care poti obtine scaderea ratei, fara implicatii majore.

Spre exemplu, poti sa-ti refinantezi creditul, la aceeasi banca ori la alta banca, cu un alt produs mai avantajos.

O alta optiune ar fi aceea de a-ti restructura creditul, prelungindu-i perioada, astfel incat ratele lunare sa fie mai mici, la nivelul pe care ti-l permiti astazi.

Imprumut promotional de toamna

[DETALII IMPRUMUT]

Ai la indemana sume intre 1.000 si 5.000 de lei cu rate fixe, incepand de la 21 lei saptamanal. Promotie valabila pana in data de 2.10.2023. Provident acorda credite celor de peste 18 ani, cu venit minim de cel putin 300 lei lunar.

 

Credit mare si pentru cei cu istoric negativ

[ALEGE SUMA]

Poti imprumuta pana la 50200 de lei pe 5 ani de la Credius, daca ai peste 18 ani . Aprobare rapida, banii pe card in 5 minute!

Cum procedezi pentru a-ti scadea rata?

Primul pas ar fi sa ceri o solutie la institutia financiara la care ai contractat creditul. Oricum, sfatul nostru este sa nu lasi pe ultima clipa rezolvarea unei astfel de probleme, mai ales daca te regasesti intr-o situatie dificila din punct de vedere financiar.

Asadar, porneste cu a solicita ajutor la banca ori la IFN, dupa caz.

Nu care cumva sa opresti ratele, pentru ca, daca intarzii mai multe de 30 de zile, vei fi raportat catre Biroul de Credit, asa ca iti va fi greu sa iei un nou credit ori chiar sa soliciti o refinantare.

Apoi, orice raportare la BC nu doar ca iti ingreuneaza accesul la un nou imprumut, dar iti si creste costurile unei finantari ulterioare.

Cu siguranta, cand nu mai ai bani, trebuie sa iei masuri imediate pentru rezolvarea situatiei, nu astepta sa-ti calculeze banca penalizari si sa-ti creasca fulminant datoria.

Ce alternative iti ofera institutia financiara?

- poate sa-ti ofere o refinnatare a creditului cu un alt produs propriu mai avantajos pentru tine. O refinantare pe 10 ani, ti-ar scade semnificativ ratele creditului, dublandu-ti e adevarat perioada de rmabursare.

- Poate sa-ti ofera o reducere a ratelor pentru o anumita perioada, caz in care ar urma mai apoi o crestere a lor, deci trebuie sa-ti cantaresti bine situatia financiara viitoareș
- poate sa-ti ofera o conversie a creditului intr-o alta moneda, eventual daca ai creditul contractat in alta moneda decat cea in care incasezi veniturile, banca ar putea sa-ti ofera ca solutie un credit in moneda veniturilor tale, caz in care ai fi scutit pe viitor de complicatiile ce pot aparea la fluctuatii majore ale cursului
- poate sa-ti ofere o perioada de gratie, in functie de fiecare institutie in parte si de felul cu trateaza astfel de probleme
- poate sa-ti ofere cresterea perioadei de creditare, astfel incat vei plati rate mai mici, dar suma totala aferenta creditului va creste si ea.

Orice modificare de acest fel trebuie precedata de o simulare si de un graf de rambursare, pe care sa le analizezi pentru a vedea daca iti convin sau nu.

Poti apela in ultima faza la CSALB - adica la centrul de solutionare alternativa a litigiilor in domeniul bancar.

Daca soliciti o solutionare prin acest mecanism, ia in considerare ca va trebui sa astepti raspunsul, la CSALB dureaza pana la 40 de zile sa obtii un raspuns in medie, dar poti astepta si 3 luni.

Daca cu banca actuala nu te intelegi, poti incerca la alta banca. Comparand mai multe oferte de refinantare de la alte banci, poti cauta o solutie avantajoasa pentru tine.

Bancile au produse speciale pentru refinantari, asa ca s-ar putea sa obtii o rata mult mai avantajoasa decat in prezent. Sa stiti insa ca si la IFN-uri puteti gasi produse ieftine.

Insa, nu lasa la o parte costurile aferente refinantarii. Plus de asta, vezi cand compari sa folosesti perioada ramasa din creditul actual, pentru a avea o imagine clara asupra costurilor propuse.


 
 
oferta.oceancredit.ro%20
 
GDRP | Termeni și condiții
Privacy | Cookies