Pot contracta un credit bancar cu salariul minim pe economie?

 
 
 

 

APLICA ONLINE!

 

 

 

 

As vrea sa aplic la un credit de nevoi personale, dar am salariul minim pe economie. Am doar 5 luni vechime la ultimul angajator.

 

Credeti ca pot sa obtin un credit de nevoi personale de la o banca, daca am salariul minim pe economie? Mentionez ca am doar 5 luni vechime la ultimul angajator si am si o intrerupere de 30 de zile pentru ca firma la care am lucrat inainte a dat faliment.

Aceasta situatie ne-a fost semnalata de unul dintre voi si o sa incercam sa dam un raspuns cat mai complet pentru ca este un subiect de interes, chiar daca nu neaparat cu specificatiile amintite mai sus.

 

Imprumut promotional de toamna

[DETALII IMPRUMUT]

Ai la indemana sume intre 1.000 si 5.000 de lei cu rate fixe, incepand de la 21 lei saptamanal. Promotie valabila pana in data de 2.10.2023. Provident acorda credite celor de peste 18 ani, cu venit minim de cel putin 300 lei lunar.

 

Credit mare si pentru cei cu istoric negativ

[ALEGE SUMA]

Poti imprumuta pana la 50200 de lei pe 5 ani de la Credius, daca ai peste 18 ani . Aprobare rapida, banii pe card in 5 minute!

 

RASPUNS - Pot contracta un credit bancar cu salariul minim pe economie?- As vrea sa aplic la un credit de nevoi personale, dar am salariul minim pe economie. Am doar 5 luni vechime la ultimul angajator.

 

Credeti ca pot sa obtin un credit de nevoi personale de la o banca, daca am salariul minim pe economie? Mentionez ca am doar 5 luni vechime la ultimul angajator si am si o intrerupere de 30 de zile pentru ca firma la care am lucrat inainte a dat faliment.

 

Aceasta situatie ne-a fost semnalata de unul dintre voi si o sa incercam sa dam un raspuns cat mai complet pentru ca este un subiect de interes, chiar daca nu neaparat cu specificatiile amintite mai sus.

 

In general bancile solicita o vechime mai mare in munca, mai mare decat cazul semnalat, adica mai mare de cinci luni. De regula, conditiile minime de eligibilitate pe partea de vechime sunt: sase luni la ultimul angajator si minim un an total, fara intreruperi mai mari de 30 de zile in ultimul an. Asadar, din aceasta perspectiva destul de des intalnita, cazul de mai sus nu se incadreaza la un credit bancar.

 

Insa, exista si banci care se abat de la aceste reguli. Spre exemplu, cei de la Banca Transilvania specifica in formularul de inscriere online pentru a face o programare la una din agentiile bancii ca trebuie sa ai peste 3 luni vechime la ultimul loc de munca si contract de munca pe perioada nedeterminata. Asadar, cazul de mai sus s-ar incadra ca vechime, insa, nu stim ce fel de contract are cel ce ne-a scris, deci, raspunsul o sa-l afle singur, analizandu-si situatia contractuala la serviciul actual.

 

Printre criteriile de eligibilitate de la Raiffeisen Bank apare si vehimea in munca. Cei de la Raiffeisen ne spun ca pentru a solicita un credite de nevoi personale fara ipoteca, trebuie sa ai o vechime minima la locul actual de munca de 3 luni. Ei bine, trebuie mai ai si un venit minim net lunar de 1.200 de lei si sa nu ai credite executate ori rambursate cu intarzieri mari si repetate. Asadar, cu 1.200 de lei nu suntem in interiorul salariului minim pe economie, deci din acest punct de vedere cazul de mai sus nu este incadrabil. Salariul minim net pe economie la ora actuala este de minim 1162, fara copii in intretinere ori alte avantaje colaterale. Nu stim daca si pe partea de scoring 'stam' bine.

 

La CrediteEurope Bank se solicita pentru un credit o vechime de minim 3 luni la locul actual de munca si un an neintrerupt vechime totala minim. Asadar, nu ne incadram din start pentru ca in cazul de mai sus exista o intrerupere in perioada de tranzitie de la un loc de munca la altul. De asemenea, cei de la CreditEurope Ban specifica si in cazul veniturilor obtinute din activitati liberare ca trebuie sa faci dovada veniturilor pe ultimele 6 luni.

 

La OTP Bank trebuie sa ai o vechime neintrerupta in munca de: 3 luni pentru salariati la angajatorul curent, de 12 luni fara intreruperi mai mari de 31 de zile in cazul in care vechimea la angajatorul actual este mai mica de 6 luni, iar pentru PFA se solicita o vechime de cel putin 12 luni. Asadar, nici la aceasta banca nu 'avem noroc' pentru cazul de mai sus.

 

Va mai prezint o varianta, este vorba de BRD Finance, divizia nebancara a cunoscutului grup financiar din care face parte si banca BRD. Cei de la BRD Finance accepta si persoane cu o vechime minima la actualul loc de munca de 3 luni minim. Venitul minim este de 500 de lei. Varsta necesara trebuie sa fie intre 21 si 71 de ani.

 
 
oferta.oceancredit.ro%20
 
GDRP | Termeni și condiții
Privacy | Cookies