CREDITE NEBANCARE IPOTECARE DE REFINANTARE

 
 
 

 

APLICA ONLINE!

 

 

 

 

Desi sunt mai putin cunoscute si utilizate, creditele nebancare ipotecare de refinantare o sa-si faca simtita prezenta, in conditiile in care bancile sunt tot mai mofturoase.

 

CREDITE NEBANCARE IPOTECARE DE REFINANTARE -Imprumut nebancar ipotecar pentru refinantarea unui credit bancar

buna ziua, sunt in biroul de credit si nu mai am posibilitatea accesarii unei refinantari. am o situatie financiara critica si as intreba daca exista vreo inst. nebancara care ma poate ajuta. va multumesc.

 

Promotie credit - rata saptamana de la 18,19 lei

[DETALII IMPRUMUT]

Poti imprumuta sume cuprinse intre 1.000 si 5.000 de lei cu rata dobanzii de 25% (daca ai venit prin ANAF, esti pensionari ori ai istoric de creditare) ori 40% pentru restul). De asemenea comisionul de analiza dosar este 0. Promotia Provident este valabila pana pe 29 mai 2023.

 

Credit mare si pentru cei cu istoric negativ

[ALEGE SUMA]

Poti imprumuta pana la 50.200 de lei pe 5 ani de la Credius, daca ai peste 18 ani . Aprobare rapida, banii pe card in 5 minute!

 

RASPUNS - CREDITE NEBANCARE IPOTECARE DE REFINANTARE -Imprumut nebancar ipotecar pentru refinantarea unui credit bancar

 

Acordarea imprumuturilor nebancare este o activitate stabilita prin lege, iar functionarea institutiilor financiare nebancare este deasemenea reglementata prin lege.


Conditia minima pe care trebuie s-o indeplineasca un IFN pentru a acorda credite ipotecare nebancare este aceea a unui capital social de minim 6 milioane de euro, adica de 5 ori mai mult decat al unui IFN care nu acorda credite ipotecare.

 

Actionarii unui IFN trebuie sa indeplineasca o serie de conditii de calitate si stabilitate financiara. Aceste conditii sunt asemanatoare cu cele ale bancilor, iar BNR avizeaza indeplinirea acestor conditii.

 

Ce suma maxim putem obtine de la astfel de institutii?

Aceasta suma se calculeaza proportional cu veniturile lunare ale fiecarui individ in parte, dar si in functie de valoarea imobilului adus in garantie, daca este cazul unui credit imobiliar (ipotecar). Valoarea creditului si implicit a ratelor lunare se stabilisc in functie de veniturile lunare.

 

Creditele se pot obtine dupa depunerea documentelor necesare. Procesul de evaluare si verificare a actelor, inclusiv semnarea contractelor, nu dureaza mai mult de 7 zile pentru creditele ipotecare nebancare si poate ajunge pana la 48 de ore, pentru creditele de nevoi personale.

 

Dobanzile practicate de IFN la creditele nebancare variaza de la 9-10 % pentru creditele ipotecare de achizitie si poate ajunge pana la 75-80% pentru creditele de nevoi personale. Este cert ca dobanzile practicate de institutiile financiare nebancare sunt mult mai mari decat cele practicate de banci, cel putin pe segmentul creditelor rapide, de nevoi personale. Problema bancilor deriva din greutatea cu care acorda imprumuturile, cerintele specifice practicate de acestea si mai ales de faptul ca dureaza foarte mult analiza dosarelor in vederea contractarii unui credit.

 

Evident, in categoria celor care apeleaza la creditele nebancare sunt si persoane care apar inscrise in Biroul de Credite, ca rai platnici ai bancilor. Acestor restantieri, bancile nu le mai acorda imprumuturi de bani, insa institutiile financiare nebancare sunt mai flexibile.

 

Daca ar fi sa enumeram avantajele creditelor nebancare (fie ele credite ipotecare sau de nevoi personale) in comparatie cu cele ale bancilor, acestea ar fi:

- un IFN ofera posibilitatea ca individul sa-si aleaga banca cu care vrea sa lucreze, astfel ca acesta nu trebuie sa fie blocat in politica de costuri ale unei banci;

- adaptarea creditului si a derularii acestuia pe o perioada stabilita, in functie de veniturile clientului si de nevoile acestuia;

- IFN-urile au avantajul de a se axa mai mult pe analiza unui dosar de credit; unele IFN-uri evalueaza inclusiv venituri din strainatate, chiar daca contractul de munca are o perioada determinata;

- o transparenta mai mare in privinta costurilor si riscurilor asumate si o buna comunicare pe durata derularii creditului;

- durata redusa a analizei dosarelor in vederea acordarii creditelor nebancare, fie ele ipotecare sau de nevoi personale;

- un alt avantaj major al imprumuturilor nebancare il reprezinta ratele fixe. Romanii sunt in general speriati de dobanzile variabile la credite si pe buna dreptate, avand in vedere marea variatie a euriborului si a celorlalti coeficienti valutari.

 

Cum pot sa fac o refinantare printr-un imprumut nebancar?

Cand doriti sa imprumutati de la banca o suma de bani mai mare, de cele mai multe ori va loviti de o multime de situatii neplacute, fie pentru ca nu le intelegeti, fie pentru ca nu stiti cum sa le rezolvati. Din acest motiv venim in sprijinul dumneavoastra cu cateva sfaturi si informatii utile:

 

1. Ce este un credit ipotecar
In primul rand trebuie sa definim notiunea de credit ipotecar. Acest tip de credit este un produs mai mult specific bancilor care va permite sa luati cu imprumut o suma mare de bani, in general in vederea achizitionarii unei locuinte. Desigur, se poate solicita si un imprumut pentru alte nevoi, in acest caz banca primind de la dumneavoastra ca garantie o proprietate imobiliara.


2. Ratele unui Credit Ipotecar

Bancile ofera imprumuturi persoanelor care au astfel de necesitati cu scopul, evident de altfel, de a face profit. Profitul lor este obtinut prin aplicarea la sumele oferite ca imprumut o dobanda care variaza de-a lungul timpului in functie de mai multi factori. Lucrul de care trebuie sa fiti inca de la bun inceput constienti este faptul ca, daca solicitati un credit ipotecar pe o perioada de 20 sau chiar 30 de ani, la finalul perioadei de creditare suma pe care o veti fi achitat in total (suma tuturor ratelor platite) este cel putin dubla fata de cea cu care ati fost imprumutat. Aceste rate bancare au doua componente: principalul (adica suma pe care ati imprumutat-o efectiv de la banca) si dobanda bancii.


Unele banci creaza planul de returnare a imprumutului in felul urmator: ratele din primii 3-4 sau chiar 5 ani reprezinta dobanda bancii, abia apoi restul ratelor incep efectiv achitarea sumei imprumutate. Astfel ca daca veti dori sa refinantati un credit ipotecar dupa cativa ani cu scopul de a obtine o rata mai mica, veti observa ca suma pe care v-ati inhamat sa o achitati lunar nu va scadea foarte mult. Iar daca veti dori sa rambursati anticipat creditul, va trebui sa rambursati cam aceeasi suma pe care ati primit-o, ca si cum in anii anteriori nu ati fi platit nimic.


Alte banci insa includ in sumele lunare de plata atat dobanda, cat si principalul. In acest caz, daca veti dori sa faceti o rambursare partiala, veti observa ca, in urma recalcularii creditului, rate dumneavoastra vor scadea simtitor.

 

3. De ce sa apelezi la un broker pentru creditul ipotecar?

Pentru ca scutesti o gramada de timp, energie si, implicit bani. Multi dintre aceia care au nevoie sa apeleze la serviciile unei banci se gandesc la faptul ca daca vor solicita serviciile unui broker bancar va fi taxat mai mult. Este total FALS! Brokerii bancari, la fel ca si agentii de vanzari directe ale unora dintre banci, sunt platiti cu anumite comisioane. Indiferent daca veti merge dumneavoastra personal la ghiseul unei banci pentru a solicita un credit, sau daca veti apela la un broker bancar, oferta va fi aceeasi, costurile dumneavoastra vor fi aceleasi.

 

Avantajul de a lucra cu un broker bancar este acela ca acesta va solicita pentru dumneavoastra ofertele unui numar cat mai mare de banci. Astfel ca veti putea alege imprumutul cel mai avantajos pentru dumnevoastra. In plus, brokerul va ofera consultanta, va ajuta sa intelegeti avantajele si dezavantajele fiecarei oferte in parte si va intocmeste dosarul pentru solicitarea imprumutului.

 

Verida Credit este o Institutie Financiara Nebancara de pe piata romaneasca, specializata in creditele ipotecare.

Aceasta societate acorda imprumuturi pentru cumparari de apartamente, pentru 30 de ani, la o dobanda fixa, pe intreaga derulare a imprumutului.

 

Creditele ipotecare de la Verida Credit se acorda cu conditia sa dispui de 25%, avans din costul total al apartamentului, restul de 75% fiind acoperit de societatea nebancara, prin intermediul unui imprumut ipotecar.

In cazul in care doresti un imprumut pentru renovarea sau imbunatatirea locuintei, nu ai nevoie de avans pentru a solicita un imprumut.

In privinta creditelor ipotecare, conditia este ca rata lunara a creditului sa depaseasca jumatate din venitul lunar al familiei.

 

Pentru a proceda la accesarea unui credit ipotecar de la Verida Credit, trebuie sa faci o cerere de credit si urmarea acestei cereri, te vei intalni cu un consilier al respectivei societati nebancare. Dupa analiza cererii de credit, vei primi un raspuns in 48 de ore, daca creditul iti este aprobat sau respins.

 

Daca creditul ipotecar iti este aprobat, urmeaza sa semnezi contractul de credit si contractul ipotecar, dupa care urmeaza sa ti se elibereze banii, corespunzatori imprumutului solicitat.

 

Creditul ipotecar de la Verida Credit presupune plata aceleasi rate lunare, timp de 30 de ani. Deci, rata la creditul ipotecar este fixa, pe toata perioada derularii imprumutului.

 

Exemplu de calcul al creditului ipotecar:

Prin creditul ipotecar 30 ani Aceeasi Rata va asiguram, conform contractului de credit, ca nu vom schimba niciodata plata lunara.

Spre exemplificare, daca optezi pentru oferta cu dobanda fixa, 30 ani Aceeasi Rata, a unui credit de achizitie in valoare de 40.000 USD pe o perioada de 30 de ani, ai o dobanda fixa incepand de la 8.40%. Mai mult, daca achiti ratele la timp, iti reducem dobanda cu 0.45% in primii doi ani si vei beneficia de o dobanda fixa de 7.95% pentru perioada de creditare ramasa.

Se va aplica un singur comision, pentru analiza dosar, platibil o singura data in momentul acordarii creditului, in valoare maxima de 2.500 USD. Astfel, vei avea o Dobanda Anuala Efectiva de 9.05% si o rata lunara fixa de 292.37 $.

Cat dureaza sa primesti banii, daca accesezi un imprumut de la Verida Credit?

Imediat ce ai semnat contractul de credit si contractul de ipoteca, suntem pregatiti sa iti transferam banii, destinatia lor fiind in functie de tipul de credit pe care l-ai ales:

Credit de achizitie – suma de bani solicitata va fi virata direct in contul vanzatorului;

Credit pentru nevoi personale – suma de bani aprobata va fi virata direct in contul solicitantului;

Credit de refinantare – la banca la care ai creditul sau creditele pe care doresti acum sa le refinantezi.

 

CONTACT VERIDA CREDIT

Verida Credit Sediul Central / HQ

Strada Nicolae Cretulescu, nr. 8, Sector 1, Bucuresti

Cod Postal 010341

Orar: Luni-Vineri 9:00 - 18:00

Telefon: 021 308 33 11

Fax: 021 302 38 10

E-mail: contact@verida.ro

 

Imo Credit este o alta Institutie Financiara Nebancara ce are printre produsele sale financiare si creditele nebancare ipotecare. Creditele nebancare ipotecare sunt destinate achizitiei de apartamente, case sau vile. Creditul ipotecar este destinat pentru achizitia de apartamente, case, vile, cabane de agrement sau case de vacanta. Dobanda este variabila, stabilita in functie de bonitatea clientului si are la baza o componenta fixa pe toata durata creditarii si una variabila(EURIBOR, ROBOR, LIBOR 6M).

Perioada de rambursare a creditelor:
a) Pentru clientii persoane fizice cu cetatenie romana si rezidente in Romania: - intre 10 si 25 ani,
b) Pentru clientii persoane fizice cu cetatenie romana dar care au rezidenta in alte tari si obtin venituri cu caracter regulat din tarile respective: - intre 10 si 15 ani.

 

Valoarea creditului ipotecar
a) Pentru clientii persoane fizice cu cetatenie romana si rezidente in Romania: - min. 5000 euro – max. 110.000 euro sau echivalent lei;
b) Pentru clientii persoane fizice cu cetatenie romana dar care au rezidenta in alte tari si obtin venituri cu caracter regulat din tarile respective: - min. 5000 euro – max. 100.000 euro sau echivalent lei.

Contributia imprumutatului
a) Pentru clientii persoane fizice cu cetatenie romana si rezidente in Romania: - minim 15% pentru creditele contractate in lei, minim 25% pentru creditele contractate in euro, si minim 40% pentru creditele contractate in USD, din valoarea tranzactiei, daca venitul clientului luat in calcul e obtinut in lei.
b) Pentru clientii persoane fizice cu cetatenie romana dar care au rezidenta in alte tari si obtin venituri cu caracter regulat din tarile respective: - minim 20% , deoarece persoanele fizice din aceasta categorie realizeaza venituri in moneda euro, moneda la care se vor si credita.

 

In cazul achizitiilor de teren intravilan destinat constructiei de locuinte contributia proprie e de minim 30%.

Garantii: ipoteca rang I asupra imobilului achizitionat si/sau asupra altor imobile situate intravilan, pe teritoriul Romaniei. Garantia trebuie sa asigure un grad de acoperire a creditului dupa cum urmeaza:
a) Pentru clientii persoane fizice cu cetatenie romana si rezidente in Romania: -un grad de acoperire de min. 120% aferent creditelor in lei, de min. 135% pentru cele in euro, respectiv de min.170% la cele acordate in USD ;
b) Pentru clientii persoane fizice cu cetatenie romana dar care au rezidenta in alte tari si obtin venituri cu caracter regulat din tarile respective:- un grad de acoperire de min. 135%;

 

Pentru clientii persoane fizice cu cetatenie romana ce achizitioneaza terenuri intravilane:- un grad de acoperire de min. 140%.

 

Avantaje:
Clientul poate prezenta un cumul de maxim 3 codebitori (respectiv garanti sau garanti ipotecari) rude sau afini de rang I sau II, pentru a se califica la creditul solicitat;

 

Seriozitate, flexibilitate si rapiditate in analiza si aprobare.
Asigurarea unui suport de specialitate din partea consilierilor in alegerea celei mai bune solutii in raport cu interesele clientului.

 

Dupa cum observati nu este complicat sa accesati un credit ipotecar nebancar, iar dobanzile practicate nu sunt mari. Un alt avantaj este acela ca rata este fixa si stii de la inceput cat ai de plata lunar si care este costul total al respectivului imprumut.

 
 
oferta.oceancredit.ro%20
 
GDRP | Termeni și condiții
Privacy | Cookies